Skip to main content

Een wijngaard is voor velen een romantisch plaatje en in onze ogen is dat niet anders.

Het werk in de wijngaard is gebaseerd op biologische principes. Onze opvatting  is dat de natuur onze leermeester is. in de wijngaarden en gedijen de bloemen- en kruidenmengsels uitbundig en scheppen een leefruimte voor vele kleine “helpers” in de vorm van vlinders en andere insecten.

Wijnhoeve de Colonjes heeft witten en blauwe druivenrassen aangeplant die geschikt zijn voor het klimaat in Nederland. Op de wijngaarden zijn de volgende rassen aangeplant: Regent, Pinotin, Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes, Cabernet Blanc, Helios, Riesèl, Johanniter en Muscaris.. Een bijzonder detail is dat nergens ter wereld meer wijnstokken van het ras Cabernet Blanc groeien dan hier.

Vindt u het leuk om een keer te helpen in de wijngaard? Wijnhoeve de Colonjes is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen genieten van het werk in de wijngaard en de prachtige omgeving. Stuur en mailtje naar receptie@colonjes.nl en meld u aan!

In het Gelderse heuveldorp Groesbeek is sinds 2001 Wijnhoeve de Colonjes gevestigd. Wijnpionier Freek Verhoeven (1946-2018) was de bevlogen grondlegger van ons bedrijf, dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland. Verspreid over drie locaties tegen de mooie zuidhellingen aan de rand van Groesbeek zijn tien verschillende druivenrassen aangeplant. De wijngaarden zijn gelegen op een rijke lössbodem. Dit geeft de wijnen een volle en mineraalrijke smaak.

Onze filosofie

Iedere traditie is ooit als innovatie begonnen!

Adam Dijkstra