novatura 

De liefde voor wijn in combinatie met veel gehoorde geluiden over lichamelijke reacties na het drinken van wijn, brachten Rob ten Herkel en Ton Kléberg 5 jaar geleden op het idee dit toch eens te gaan onderzoeken. Middels een platform van diverse wetenschappers en universiteiten werd na 4 jaar testen een 100% natuurlijke sulfiet vervanger ontwikkeld. Bij toepassing in wijn was daarbij de hoogste eis dat al haar eigenschappen en smaak behouden blijft. En dat is gelukt!
De  Colonjes is het eerste bedrijf in de wijnwereld die een vergunning heeft gekregen om deze natuurlijke sulfietvervanger genaamd “Estaan” te mogen toepassen. Estaan is een natuurlijk polyfenolen complex geëxtraheerd uit plantaardig materiaal en heeft geen invloed op de smaak en karakter van de wijn. Eindelijk een topkwaliteit wijn die helemaal natuurlijk is, zonder chemische toevoegingen.

novatura14 7 12 resize

De eerste wijn in deze lijn is de Novatura 2019. Deze lichte fruitige stijl Pinot Noir heeft aroma’s van verse fruit, wilde kersen, bramen, lichte kruidigheid en vanille. Ideaal als zomers gekoeld rood. En verkrijgbaar via Wijnhuis Groesbeek of via webshop

voor meer wijn technische informatie fiche technique

  • Hits: 16163

Wijndorp Groesbeek

Wijndorp Groesbeek

Wijndorp Groesbeek

Zes Groesbeekse, enthousiaste wijnboeren gingen tussen 2001 en 2006 de uitdaging aan en plantten een groot areaal aan wijnstokken op vaak zuidelijk gelegen hellingen. In Nederland verrees een echt wijndorp. Het is niet nodig om naar het Zuiden af te zakken om langs wijngaarden te fietsen of te wandelen.

HET NEDERLANDS WIJNBOUWCENTRUM

Het Nederlands wijnbouwcentrum vormt het hart van het wijndorp. Hier worden de geoogste druiven verwerkt in de kelder. Het hele proces, van druiventeelt tot wijn, gebeurt op een verantwoorde manier, die goed is voor mens, druif en planeet. Het wijnbouwcentrum biedt diverse arrangementen aan, die bij  de liefhebber van wijn zeker in de smaak vallen. Van een proeverij in de wijngaard, een wandeling of tocht op de fiets tot een rondrit langs de wijngaarden in de wijntrein. Je kunt hier terecht voor kennis over wijnproductie, wijneducatie en zelfs wijnanalyse. Hier belééf je wijn. Na de rondleiding en de informatie die je hebt gekregen, neem je bij voorkeur plaats op het terras, dat uitzicht biedt op de wijngaard. Een mooiere plek voor een proeverij kun je je  niet wensen. En als het naar meer smaakt, koop dan een fles lokale wijn om thuis na te genieten.

WIJN-FIETSROUTE

Met de fietsroute Wijnroute Groesbeek kom je door het bosrijke en heuvelachtige gebied rond Groesbeek. Op de route vindt je verschillende wijngaarden en wijnhoeves. Je kunt deze vanaf de fiets bewonderen, maar het staat je vrij om van de fiets af te stappen en een wijnhoeve of wijngaard te bezoeken. Sommige wijngaarden zijn vrij toegankelijk, andere hebben vaste openingstijden. Via de gratis App: Wijndorp Groesbeek vind je informatie over de soorten wijndruiven, de wijngaarden en andere activiteiten en bezienswaardigheden in de gemeente Berg en Dal, waartoe Groesbeek behoort. De Wijnroute Groesbeek en andere mooie fietsroutes vind je op: visitnijmegen.com/routes

NEDERLANDSE WIJNFEESTEN

Elk jaar in het laatste weekend van september worden in Groesbeek de Nederlandse wijnfeesten georganiseerd. Deze worden geopend door een heuse wijnkoningin met haar prinsessen, die vervolgens de festiviteiten in het dorpscentrum, op het plein en de wijngaarden inluiden. Vanuit het centrum bestaat de mogelijkheid om met de wijntrein naar enkele wijngaarden te gaan en daar aan een rondleiding deel te nemen. Tijdens de wijnfeesten is er in het centrum een grote keuze aan wijnen uit Groesbeek, de Achterhoek en andere delen van Nederland. Naast deze binnenlandse wijnen bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om kennis te maken met vele wijnen vanuit de hele wereld. Verras vrienden, familie of jezelf met een weekendje of dagje vol wijnproeverijen, wijngaarden, cultuur en muziek.
Door vriend te worden van de wijnfeesten, kun je de markt gratis bezoeken, krijg je een wijnglas en een gratis proevertje. Daarnaast heb je als vriend de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de wijntrein tussen het centrum en de wijngaarden. Voor meer informatie, kijk op: https://www.nederlandsewijnfeesten.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijngaard van Ditshuizen

Al meer dan 40 jaar verbouwt familie van Ditshuizen biologische groenten en fruit aan het einde van de Knapheideweg in Groesbeek. Sinds 2005 verbouwen zij ook biologische druiven en in 2007 kwamen de eerste flessen wijn op de markt. U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken met het bedrijf, de druiven en de overheerlijke wijnen. Een bezoek aan ons bedrijf is uiteraard mogelijk en natuurlijk niet zonder een glaasje Nederlandse wijn te hebben geproefd.

Adres: Knapheideweg 76, 6562 DV Groesbeek telefoon: 06-39454408 of 024-3974403
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.wijngaardvanditshuizen.nl

Wijngaard de Holdeurn

Sinds april 2006 beschikt het landgoed De Holdeurn over een eigen wijngaard. Hier zijn de druivenrassen Cabernet Blanc, Johanniter en Sauvignier gris aangeplant , waarvan witte wijnen worden gemaakt. Deze nieuwe rassen zijn meeldauwresistent en zeer geschikt voor de wijnteelt in Nederland. U kunt terecht voor een wijnproeverij met rondleiding in de wijngaard en voor de huur van appartementen.

Adres: Oude Kleefsebaan 132, 6571 BK Berg en Dal telefoon: 024-6842682
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.holdeurn.com

Wijngaard Klein Amerika

In het voorjaar van 2006 is Leon Beijer, eigenaar van landbouwbedrijf en camping Klein Amerika begonnen met een wijngaard met 2000 stokken witte druiven (Cabernet Blanc) en 2000 stokken blauwe (Regent en Cabernet Colonjes). Deze wijn van Nederlandse bodem geeft een verrassende smaak. In het voorjaar van 2017 zijn er rondom het evenemententerrein nog 250 Cabernet Blanc stokken bij gepoot. Naast het maken van verschillende wijnen, wordt er ook puur druivensap gemaakt van onze druiven. Voor een rondleiding in de wijngaard en proeverij van eigen wijnen, zijn er diverse mogelijkheden.

Adres: Klein Amerika 3, 6562 KC Groesbeek Telefoon: 024 3972005
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.klein-amerika.nl

Wijngaard De Plack

In 2006 is Wijngaard de Plack begonnen met 0,75 ha, waarop de rode druivenrassen Regent en Cabernet Noir werden aangeplant; in 2009 werd het uitgebreid tot 1 ha met de aanplant van Cabernet Blanc en in 2015 kwam er nog een halve ha bij met de soorten: Helios, Johanniter, Cal 06 en Pinot Gris. Naast de wijngaard heeft men ook een Beter leven Pluimveebedrijf: Betsy’s Kip Ook bij de Plack, gelegen in het kerkdorpje “De Horst” zijn proeverijen en rondleidingen mogelijk.

Adres: John en Virginie Grutters, Ketelstraat 36, 6562 LH Groesbeek, telefoon: 06-55939500
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.wijngaarddeplack.nl

Lees meer: Wijndorp Groesbeek

  • Hits: 28792

Monaco

Monaco

IEDERE TRADITIE IS OOIT ALS INNOVATIE BEGONNEN!

"Santé! Geniet van Monaco. De eerste en enige in Nederland geproduceerde, biologische, laag-alcoholische wijndrank. Een mooi alternatief voor momenten waarop je zin hebt in een goed glas wijn met wat minder alcohol."

Monaco BiologischMonaco is gemaakt volgens onze visie op verantwoorde wijnbouw zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met liefde voor de natuur. Slechts 2% alcoholMonaco is geen druivensap, maar gemaakt op basis van wijn. Deze basiswijn is van hoge kwaliteit, zodat er genoeg smaak en aroma overblijft. Ook met minder alcohol! Minder calorieënMonaco bevat door het lagere alcoholpercentage ook minder calorieën. Ideaal dus als je op je gewicht wilt letten.

Lees meer: Monaco

  • Hits: 10531

Contact

Wij staan voor u klaar

Heeft u een vraag of opmerking neem dan gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom langs

Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek

voor wijn
Telefoon +31 (0)24-397 37 54
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rondleidingen en proeverijen
Telefoon +31 (0)24 7111 080
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden winkel

  • Maandag

    Gesloten

  • Dinsdag t/m zondag

    10.00 - 18.00 uur

Wijnspecifieke vragen?

Adam Dijkstra
+31 (0)6 24 10 84 38

 

Colonjes

123 Main Street, Anytown
England, United Kingdom

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+44 (0)555 555 5555

51.7571,5.94516

Lees meer: Contact

  • Hits: 38883

Wijnhoeve De Colonjes
Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek
Tel. 024-3973754
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.