novatura

novatura 

De liefde voor wijn in combinatie met veel gehoorde geluiden over lichamelijke reacties na het drinken van wijn, brachten Rob ten Herkel en Ton Kléberg 5 jaar geleden op het idee dit toch eens te gaan onderzoeken. Middels een platform van diverse wetenschappers en universiteiten werd na 4 jaar testen een 100% natuurlijke sulfiet vervanger ontwikkeld. Bij toepassing in wijn was daarbij de hoogste eis dat al haar eigenschappen en smaak behouden blijft. En dat is gelukt!
De  Colonjes is het eerste bedrijf in de wijnwereld die een vergunning heeft gekregen om deze natuurlijke sulfietvervanger genaamd “Estaan” te mogen toepassen. Estaan is een natuurlijk polyfenolen complex geëxtraheerd uit plantaardig materiaal en heeft geen invloed op de smaak en karakter van de wijn. Eindelijk een topkwaliteit wijn die helemaal natuurlijk is, zonder chemische toevoegingen.

novatura14 7 12 resize

De eerste wijn in deze lijn is de Novatura 2019. Deze lichte fruitige stijl Pinot Noir heeft aroma’s van verse fruit, wilde kersen, bramen, lichte kruidigheid en vanille. Ideaal als zomers gekoeld rood. En verkrijgbaar via Wijnhuis Groesbeek of via webshop

voor meer wijn technische informatie fiche technique

Wijnhoeve De Colonjes
Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek
Tel. 024-3973754
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.